PADEL

Kaikki padeliin BADStoresta! 

... mutta mikä on padel?

Padel on suhteellisen uusi mailapeli, jonka suosio on kasvanut erittäin nopeasti. Syy lienee siinä, että padelissa on helpot säännöt, se on nopeasti opittava ja erittäin sosiaalinen peli, jota pelataan nelinpelinä. Meiltä löydät padel-vaatteet, padel-kengät, padel-laukut, padel- pallot ja mailat, sekä muut padel-tarvikkeet. Tutustu ja valmistaudu seuraavaan padel-otteluun!

 fz-forza-padel-4.png

 

 

Mallistostamme löydät alan huippumerkkien padelmailat, padel pallot ja tarvikkeet, padelkengät, padelreput ja vaatteet.

Suositun nelinpelinä pelattavan mailapelin suosio on kasvanut lähivuosina, ja laji viehättääkin nopeasti opittavana ja sosiaalisena pelinä. Padelin säännöt ovat melko helpot, ja padelkenttiä ja halleja avataankin kokoajan lisää kasvavalle fanikunnalle. Padel or die!

 

 


Hyvän padelmailan valinta


Viralliselta nimeltään padelmailana tunnettu suositun pallopelin mailat tunnetaan myös paddlemailana ja padel-tennismailana. Padelmaila kannattaa aina valita oman tasosi mukaan. Aloittelijalle suosittelemme halvempaa padelmailaa, missä teknologia on riittävä pelin oppimiseen ja mailan "sweetspot" on suurempi. Padel-mailojen mallistostamme löydätkin monen eri tason mailoja huippumerkeiltä Bullpadel, Zembla ja FZ Forza.


Padelmailan paino ja painotus


Padelmailan paino vaikuttaa reilusti pelin toimivuuteen ja eritoten lyönnin voimakkuuteen. Yleisesti voi ajatella, että mitä painampi maila, sitä voimakkaampi lyönti. Padelmailat voi kategorisoida kolmeen painoryhmään: Standard, Light ja Ultralight. Kevyemmät (300-325g) mailamme soveltuvat eritoten aloittelijoille, junioreille olkapää- ja käsivammoista kärsiville. Kevyet ja ultrakevyet padelmailat sopivat myös erityisen hyvin naisille. Tavalliset standardoidut padelmailamme painavat noin 360-375g ja sopivat kaikille pelaajille.


Padelmailoissa on myös erilaisia painotuksia, jotka vaikuttavat suuresti lyönteihin. Tasapainoinen padelmaila yhdistelee hallintaa, nopeutta ja voimaa. Kahvapainotteinen padelmaila taas takaa paremman hallinnan ja nopeuden, mutta ei tarjoa niinkään lisävoimaa swingiin. Kärkipainoitteinen padelmaila taas tähtää voimakkaisiin lyönteihin hallinnan ja tarkkuuden kustannuksella. 


Padelmailan muoto


Padelmailoja on kolmea eri muotoa: Pyöreitä, timantin muotoisia, ja pisaran muotoisia.

Pyöreät padelmailat tarjoavat suuren sweespotin, ja paremman kontrollin, sekä osumatarkkuuden, mutta ovat hieman hitaampia käyttää. Pyöreät mailat soveltuvatkin erityisesti aloittelijoille, jotka vielä harjoittavat osumatarkkuuttaan. Timantin muotoiset mailat ovat hyviä kokeneemmalle pelaajalle, sillä niiden sweetspot on pienempi ja se sijaitsee ylempänä lavassa, tarjoten lyönteihin reilusti enemmän voimaa. Pisaran muotoiset padelmailat ovat tehokas sekoitus timantin muotoista ja pyöreää mailaa, tarjoten hyvän pelikokemuksen monen eri tason pelaajille.

 

Tutustu myös:

 

Padel pelipaikat Suomessa

Padel Club Suomi

Billebeino Padel