Pickleballin säännöt: Kaikki, mitä sinun tulee tietää

Posted by BADStore on 31st May 2024

Pickleballin säännöt: Kaikki, mitä sinun tulee tietää

Pickleball on vauhdikas ja hauska peli, joka on saavuttanut suurta suosiota ympäri maailman. Sen säännöt ovat yksinkertaiset, mutta tärkeitä, jotta peli pysyy reiluna ja jännittävänä. Pickleballia voi pelata kaksinpelinä tai nelinpelinä, mikä lisää pelin monipuolisuutta. Tässä blogitekstissä käymme läpi pickleballin perussäännöt, pelin voittamisen ehdot sekä eroavaisuudet kaksin- ja nelinpelin välillä.

Pickleballin perussäännöt

Pelikenttä: Pickleball-kenttä on kooltaan 6,1 metriä leveä ja 13,4 metriä pitkä. Keskellä kenttää on 86 cm korkea verkko, joka jakaa kentän kahteen osaan.

Pelin aloitus: Peli alkaa syötöllä, joka tehdään alakautta niin, että pallo osuu vastustajan syöttöruutuun. Syöttäjän täytyy olla syöttörajan takana ja syöttö tulee suorittaa ristikkäin vastustajan kenttäpuoliskolle. Syötössä syöttöruudun etuviivaan osuva pallo on aina ulkona.

Pallon pomput: Sekä syötönpalautuksen että syötön jälkeen seuraavan lyönnin täytyy antaa pompata, ennen kuin palloa voi lyödä. Tämän jälkeen palloa voi lyödä yhden pompun jälkeen tai suoraan ilmasta.

Keittiöalueella (Non-volley zone), joka sijaitsee verkon ja syöttöruudun etuviivan välillä, pelaaja saa lyödä palloa vain, jos se on ensin osunut maahan. Ilmasta lyötäessä pelaajan jalkojen tulee aina olla syöttöruudun etuviivan takana.

Pisteiden lasku ja pelin voittaminen

Pisteitä voi tehdä vain omalla syöttövuorolla, kun vastustaja:

  • Ei onnistu palauttamaan palloa enintään yhden pompun jälkeen
  • Lyö pallon kentän ulkopuolelle tai verkkoon
  • Lyö palloa ilmasta seistessään keittiössä tai syöttöruudun etuviivan päällä

Ottelun voittaa joukkue tai pelaaja, joka ensin saa 11 pistettä, mutta voitto vaatii vähintään kahden pisteen eron. Pelit voidaan myös pelata 15 pisteeseen kahden pisteen erolla tai paras kolmesta erästä 11 pisteeseen kahden pisteen erolla.

Eroavaisuudet kaksin- ja nelinpelin välillä

Nelinpeli: Pelin aloittava joukkue saa ensimmäisellä syöttövuorollaan tehdä vain yhden virheen ennen syötön vaihtumista toiselle joukkueelle. Tämän jälkeen syöttövuoro siirtyy toiselle joukkueelle vasta, kun syöttävä joukkue tekee kaksi virhettä. Uusi syöttövuoro alkaa aina oikeanpuoleisesta syöttöruudusta. Syöttäjän saadessa pisteen, hän jatkaa syöttämistä, mutta joukkueen pelaajat vaihtavat paikkoja. Ensimmäisen virheen jälkeen syöttövuoro siirtyy joukkueen toiselle pelaajalle, joka syöttää siitä kohdasta, missä hän sillä hetkellä seisoo.

Kaksinpeli: Syöttövuoro vaihtuu heti, kun syöttävä pelaaja tekee virheen. Jos syöttävällä pelaajalla on parillinen määrä pisteitä, hän syöttää oikeanpuoleisesta syöttöruudusta, ja jos pisteitä on pariton määrä, syöttö tapahtuu vasemmanpuoleisesta syöttöruudusta.

Pickleball mailat, pallot ja muut varusteet

Hyvät välineet ovat oleellinen osa pickleballia. Valitsemalla oikeanlaiset pickleball mailat ja pallot voit parantaa pelisuoritustasi huomattavasti. Laadukkaat mailat ja pallot löydät Badstoren valikoimasta, joka tarjoaa kaiken tarvittavan pickleballiin.

Vieraile Badstoren Pickleball-sivuilla

Pickleball on erinomainen peli, joka yhdistää liikunnan ja hauskanpidon. Toivottavasti tämän artikkelin avulla opit pelin säännöt ja pääset nauttimaan pelistä entistä enemmän!