​Pyöräily Suomessa: Kalorinkulutus, Lihaskunto ja Pyöräilyvarusteet

27th Jun 2023

​Pyöräily Suomessa: Kalorinkulutus, Lihaskunto ja Pyöräilyvarusteet

Tervetuloa BADStoren blogiin, jossa tänään pureudumme pyöräilyn maailmaan Suomessa. Olitpa sitten aktiivinen pyöräilijä tai vasta aloitteleva harrastaja, tämä artikkeli tarjoaa sinulle hyödyllistä tietoa pyöräilyn terveysvaikutuksista, lihaskunnosta sekä suositelluista pyöräilyvarusteista, kuten pyöräilykengistä sisä- ja ulkokäyttöön, maastoon ja hankeen sekä kaikenkattavista pyöräilyhousuista. Jatka lukemista ja saat vastaukset kysymyksiin, jotka askarruttavat sinua.

Paljonko pyöräily kuluttaa kaloreita?

Pyöräily on tehokas tapa polttaa kaloreita ja ylläpitää terveyttä. Tarkka kalorinkulutus riippuu monista tekijöistä, kuten pyöräilyn intensiteetistä, ajon kestosta, maaston vaativuudesta ja omasta painostasi. Yleisesti ottaen noin tunnin mittainen pyöräilylenkki kohtuullisella vauhdilla voi polttaa noin 400-600 kaloria. Intensiivisemmällä treenillä voi polttaa jopa 800 kaloria tunnissa. Pyöräily on siis erinomainen valinta, kun haluat ylläpitää terveellistä painoa ja parantaa kuntoasi.

Mihin lihaksiin pyöräily vaikuttaa ja mitä lihaksia pyöräily kehittää?

Pyöräily on kokonaisvaltainen harjoitus, joka vaikuttaa moniin kehon lihaksiin. Se kehittää erityisesti alaraajojen lihaksia, kuten reisiä, pohkeita ja pakaroita. Lisäksi pyöräily vahvistaa keskivartalon lihaksia, kuten vatsalihaksia ja selkälihaksia, jotka auttavat ylläpitämään hyvää tasapainoa ja ajoasentoa. Pyöräily on myös matalan vaikutuksen laji, joten se on lempeä nivelille.

Pyöräilykengät sisä- ja ulkokäyttöön, maastoon ja hankeen

Pyöräilykengät ovat tärkeä osa pyöräilyvarusteita ja tarjoavat paremman tehon siirron polkimista. Suosittelemme tutustumaan valikoimaamme pyöräilykenkiä, jotka sopivat sekä sisä- että ulkokäyttöön. Voit valita joko maantiepyöräilyyn tarkoitetut kengät, kuten Laken CX-malliston kenkiä, jotka optimoivat tehosi asfaltilla, tai maastopyöräilyyn sopivat kengät, jotka tarjoavat parhaan pidon vaihtelevissa olosuhteissa. Lisäksi kannattaa tutustua talvipyöräilyyn tarkoitettuihin kenkiin, jotka pitävät jalat lämpiminä ja suojattuina haastavissakin sääolosuhteissa. Talvipyöräilykengiksi suosittelemme esimerkiksi Laken MX-malliston talvikenkiä.

 Pyöräilyhousut- ja shortsit joka tilanteeseen, pehmusteilla tai ilman

Pehmustetut pyöräilyhousut ja shortsit ovat olennainen osa mukavaa ja nautinnollista pyöräilykokemusta. Suosittelemme tutustumaan valikoimaamme, josta löydät laadukkaat pehmustetut pyöräilyhousut ja shortsit, jotka tarjoavat optimaalisen istuvuuden ja suorituskyvyn pitkillä pyöräilylenkeillä.

Pehmustetut pyöräilyhousut ja shortsit on suunniteltu erityisesti pyöräilijöiden tarpeisiin. Niissä on ergonominen muotoilu ja pehmusteet istuinluun alueella, jotka tarjoavat tehokasta vaimennusta ja mukavuutta istuinalustalle. Pehmusteet auttavat vähentämään hankausta ja painetta, mikä on erityisen tärkeää pitkillä matkoilla ja maastoajoissa.

Valikoimastamme löydät erilaisia pehmustettuja pyöräilyhousuja ja shortsit sekä miehille että naisille. Voit valita pitkät housut viileämpiin olosuhteisiin tai lyhyet shortsit lämpimämpiin päiviin. Joustavat materiaalit takaavat hyvän istuvuuden ja liikkuvuuden, kun taas hengittävät ominaisuudet pitävät sinut mukavana ja kuivana kovemmassakin treenissä.

Satsaamalla laadukkaisiin pehmustettuihin pyöräilyhousuihin ja shortseihin voit parantaa pyöräilymukavuutta ja vähentää mahdollisia hankaumia tai kipuja. Muista valita oikea koko ja malli, joka sopii omaan pyöräilytyyliisi ja tarpeisiisi.