PYÖRÄILY
Pyöräilytuotevalikoimastamme löydät mm.
Pyöräilyvaatteet
- Pyöräilyhousut
- Pyöräilyshortsit
- Pyöräilypaidat
- Pyöräilymekot
- Bodyt
- LAKE pyöräilykengät (katu, maasto, talvi ja triathlon)
- ARUNDEL juomapullot ja teineet
Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksissa!
Pyöräilytuotevalikoimastamme löydät mm.
Pyöräilyvaatteet
Miten valita parhaat pyöräilyvaatteet?
Uudet pyöräilijät miettivät usein, mitkä ovat parhaat vaatteet pyöräilyyn? Vastaus on yksinkertainen - se riippuu siitä, minkälaista pyöräilyä harrastat. Ne voivat olla vaatteet, jotka sinulla on nyt päälläsi, tai se voi olla jotain teknisempää. Tässä pyöräilyvaatteiden oppaassa autamme sinua päättämään, mikä on paras asu pyöräilyyn.
Miksi pyöräilyvaatteet ovat harrastajalle parempia kuin normaalit ulkoiluvaatteet?
1. Istuvuus.
Pyöräilyvaatteet on leikattu siten, että ne istuvat oikein, kun nojaat eteenpäin ohjaustangon yli. Tämä tarkoittaa, että paidoissa ja takeissa on pidempi selkäosa, jotta alaselkä pysyy peitettynä, ja säärivaatteissa on myös korkeampi vyötärö takana. Jotta ranteet eivät paljastuisi, pitkähihaisissa paidoissa ja takkeissa hihat ovat hieman pidemmät, ja säärivaatteet on muotoiltu niin, että vyötärö ja polvi ovat kaarevammat, jotta ne eivät haittaa polkemista.
2. Liike.
Pyöräilyvarusteet liikkuvat kanssasi ajaessasi. Tämä on erityisen tärkeää jalkavaatteille, koska jalkasi ovat se osa sinusta, joka liikkuu eniten. Tästä syystä pyöräilyshortsit valmistetaan Lycra-kankaasta, koska siinä on riittävästi sisäänrakennettua venyvyyttä, jotta se ei kasaannu ja hankaa. Samoin pyöräilysukkahousut
3. Hikoilunsietokyky.
Jos ajat jyrkkää mäkeä ylös puuvillaisessa t-paidassa vedenpitävän takin alla, huomaat nopeasti, miksi pyöräilyvaatteita ei valmisteta puuvillasta. Sinä hikoilet, hiki imeytyy paitaan, kastut ja palelet. Pyöräilyvarusteet on valmistettu kankaista, joiden läpi vesi voi siirtyä pois iholta ja haihtua, ja tätä ilmiötä kutsutaan yleensä "siirtymiseksi", mikä on verrattavissa siihen, miten vaha siirtyy kynttilän siimaa pitkin. Märkää säätä varten käytettävissä päällysvaatteissa käytetään myös kankaita, jotka on suunniteltu siirtämään hikeä. Tällaiset "hengittävät" kankaat pitävät sateen poissa, mutta päästävät vesihöyryn eli hien ulos. Mikään hengittävä kangas ei kuitenkaan pysty siirtämään sitä hikimäärää, jota pyöräilijä tuottaa kovassa työssä, joten pyöräilyn vedenpitävissä vaatteissa on myös tuuletusaukot, jotka päästävät lämpimän, kostean ilman ulos. Ne on sijoitettu niin, että ne eivät päästä vettä sisään, esimerkiksi kainaloihin tai selässä olevien läppien alle.
4. Pehmuste.
Ensimmäinen syy on ylimääräisen iskunvaimennuskerroksen tarjoaminen. Nykyaikaisissa shortsipehmusteissa on vähintään yksi kerros vaahtomuovia, usein useampi tai eri paksuinen ja tiheydeltään erilainen. Tarkoituksena on vähentää takamukseen kohdistuvia iskuja, jotka vaikuttavat yhdessä satulan pehmusteiden kanssa. Ehkä vielä tärkeämpää on, että tyyny asettaa tasaisen kerroksen pehmeää kangasta ihoa vasten. (Jos et tiennyt, pyöräilyhousujen kanssa ei käytetä alusvaatteita.) Tämä auttaa estämään hankautumista, joten pitkät ajomatkat ovat mahdollisia ilman, että kävelet kuin cowboy sen jälkeen.
Toinen alue, jossa pehmuste on hyödyllinen, ovat kädet. Pyöräilykäsineiden kämmeniin on ommeltu ohut pehmustekerros, joka vaimentaa ohjaustangon aiheuttamaa tärinää. Kämmen on yleensä valmistettu nahasta tai kovasta synteettisestä materiaalista, joka suojaa käsiäsi, jos putoat.
5. Tehokkuus.
Oikeat pyöräilyvaatteet voivat nopeuttaa vauhtia, sillä ne varmistavat, ettet tuhlaa energiaa ajaessasi. Tärkein ero on se, että pyöräilyvaatteet ovat aerodynaamisempia kuin tavalliset vaatteet, koska ne istuvat tiiviisti eikä ylimääräinen kangas lepattaa tuulessa. Se auttaa myös muilla aloilla. Pyöräilykengissä on jäykät pohjat, joten energiaa ei kulu hukkaan kumin joustamiseen polkimien päällä. Tämä tekee myös jaloista mukavammat, koska polkimiin kohdistuva paine jakautuu koko jalkaan.
.